Eleverne fortæller; Beretninger fra den første tid

Hvordan er det at være elev på Livsstilsefterskolen Hjarnø?

Vi har givet ordet til Thilde, Johannes og Ida, der alle er elever på skolen i år. De fortæller her om deres første tid på efterskolen:

om det sjove, det svære, og om den udvikling som flere af vores elever kan se allerede nu.

"Jeg kan huske, at jeg var nervøs"

Thilde Hvid Kuhlmann går i 8. klasse på Livsstilsefterskolen Hjarnø. Hun fortæller her om sin første tid, som hun husker med både nervøsitet, sjov og fede oplevelser. Faktisk står introugen stadig som et af hendes højdepunkter i hendes efterskoleår indtil nu, og hun kan se, at hun har udviklet sig fra dengang og til nu;

Jeg kan huske, at jeg var nervøs. Jeg var bange for, at jeg ikke ville få nogen venner og at jeg ikke ville falde ordentligt til. Da jeg kom op og vi havde fået vores ting pakket ud, begyndte alle samlinger i husgrupper og huse. I starten var det lidt akavet, men meget hurtigt kunne man mærke folk var imødekommende og venlige, så nervøsiteten forsvandt.

 Et af mine højdepunkter er helt klart introugen. Du lærte alle at kende, der var fede konkurrencer og man fik det mere behageligt med folk.

Thilde - 72.jpg
Det var en god start, og generelt sker der hele tiden noget nyt og sjovt på skolen. Jeg kan helt klart mærke forandring og udvikling, fra da jeg startede til nu. Jeg har lært at se ting fra et andet synspunkt, at det er okay at prøve nye ting, og at det at møde nye mennesker er en god ting. Jeg kan mærke på mig selv, at jeg ikke overtænker alting, og at alting ikke skal gå så stærkt.

Thilde Kuhlmann, 8. klasse

"Der er så meget at kunne gøre, og så meget tid at kunne gøre det på."

Også Johannes huske tydeligt den første tid. For ham er Hjarnø noget helt specielt, der giver flere muligheder, mere ro og mere energi. Energi til at kunne gøre noget godt for sig selv, og ro til at blive mere "loose" og blive fyldt med både faglig viden og viden om sig selv;

Den første tid på Hjarnø var fed, og samtidig også udfordrende. Man kommer jo et sted hen fyldt med masser af unge på alder med en selv, som man overhovedet ikke kender.

Den smukke natur giver en fri følelse, og det at der er så mange muligheder og så meget plads er bare noget helt specielt i sig selv. Hjarnø er jo noget helt andet end storbyen, så at komme væk fra storbyen var godt. Det gav samtidig en ro i mig og en masse ekstra energi, der kunne blive brugt på at være aktiv. I starten var det lidt hårdt, men jeg faldt hurtigt til, og fik mig nogle fede venner. Jeg kom på et godt værelse med to virkelig nice roomies.

Jeg føler, at der er plads her på Hjarnø. Man kan jo løbe en tur ned til vandet og tage sig en dukkert, eller løbe langs vandet, ned i den ene ende af øen og op igen.

Johannes - 70.jpg
"Der er så mange muligheder, og det hele kommer af sig selv, med masser af sjove aktiviteter og andet, føler jeg mig nu meget mere “loose” i det. Det nyder jeg. Jeg løsner ligesom stille og roligt op, og bliver samtidig fyldt med faglig viden, og ved siden af det - viden og mig selv."

Johannes August Grimstad Rosengren, 9. klasse

"Man møder selvfølgelig også udfordringer i hverdagen, der kan være nederen, som fx. hvis der opstår dårlig stemning, misforståelser mellem hinanden, små grupperinger eller lignende, som der jo kan gøre på en skole. Men jeg synes, at jeg er blevet bedre til at sige “pyt” og ikke tage tingene så tungt, og måske give en ekstra chance. Jeg synes helt klart, at det var godt at jeg startede her på skolen, og jeg ser frem til at resten af skoleåret. Der er så meget at kunne gøre, og så meget tid at kunne gøre det på."

"Jeg er blevet meget mere social - og mere glad"

Ida Wichmann går også i 8. klasse på Livsstilsefterskolen Hjarnø. Hun har ikke altid været glad for at gå i skole, men nu glæder hun sig til at komme tilbage til skolen de søndage, hvor hun har været hjemme på weekend. Også hun kan mærke en forandring i løbet af den tid, hun har gået på Livsstilsefterskolen;

 

Ida - 27.jpg
"Det var selvfølgelig lidt mærkeligt at starte et nyt sted, men jeg er glad for, at jeg er begyndt på livsstilsefterskolen. Jeg har ikke altid været glad for at gå i skole, men nu glæder jeg mig hver søndag til at komme tilbage. Jeg har fået det bedre med at gå i skole, og også bedre med at være hjemmefra. Livsstilsefterskolen er jo et sted, man kommer for at få en anden livsstil. Den største forandring for mig er nok, at jeg er blevet meget mere social. Det var jeg ikke på min gamle skole. Jeg er faldet rigtig godt til. Jeg har fundet nogle gode venner og gode roomies, og jeg er blevet mere glad. Det bedste er nok, at jeg har fået det bedre med mig selv."

Ida Wichmann, 8. klasse

IMG_4235.jpg

Mød vores elever

Du kan følge vores elever, livet og hverdagen på Livsstilsefterskolen Hjarnø på vores sociale medier; Facebook og Instagram. Du kan også læse mere om livet på vores efterskole her.

På vores besøgsdage byder vi inden for til rundvisning og rig mulighed for at stille spørgsmål til både elever og ansatte. Lige i øjeblikket er vores rundvisninger og besøgsdage virtuelle pga. Covid-19, men vi håber, at vi snart kan invitere dig inden for igen. Du kan finde en oversigt over vores besøgsdage og øvrige muligheder for at få en snak med os, lige her

Kommende arrangementer

Nyt fra Livsstilsefterskolen Hjarnø

IMG_4182.jpg

Vi benytter cookies

OK