3 nye ansigter på Livsstilsefterskolen Hjarnø

I morgen, lørdag, byder vi velkommen til 72 elever, når årgang 2021/22 tjekker ind på Livsstilsefterskolen Hjarnø.

Samtidig siger vi også velkommen til 3 nye ansigter i personaleteamet, nemlig Line Bie Ladefoged, Kristian Boe og Kenneth Stigers.

Deres faglige profil og baggrund er vidt forskellig men komplementerer hinanden og det i forvejen stærke team, der venter det nye elevhold. Trods deres forskellige baggrunde brænder de alle for det samme; unge mennesker og udvikling i forpligtende fællesskaber som et efterskolefællesskab udgør og er. Deres fokus på udvikling udspringer fra hver deres faglige og personlige interesse, lige fra mental til fysisk styrke.

Du kan læse mere om dem hver især herunder.

Kristian Boe

Skærmbillede 2021-08-05 kl. 09.27.45.png

Kristian Boe er 35 år og ny beboer i tjenesteboligen på Livsstilsefterskolen Hjarnø. Han skal blandt andet undervise i matematik og ekstra dansk. Kristian er glad for naturen og bruger meget tid på vandre. Derudover er han lidt af en nørd, som han siger. Han har sine favoritområder, når det gælder nørderiet, men egentlig holder han meget af at nørde mange forskellige ting. Og når han siger ”nørde” så mener han det i de mest positive vendinger.

Jeg er god til at vise, at det ikke gør noget at være nørdet. Jeg nørder rigtig mange forskellige ting, og ser det som en meget positivt ladet ord. Jeg glæder mig derfor også til at være med til at skabe rum for alle mulige former for nørderier og interesser - med plads til alle. Jeg har selv gået på efterskole i 2 år og på kostgymnasium i 3 år. Jeg har været glad for det, som de forpligtende fællesskaber har kunnet give mig, da jeg var ung, og jeg synes, det kunne være spændende at være en del af, og bidrage til, også som voksen. Da jeg blev lærer for 10 år siden var det også fordi jeg havde en drøm om at blive efterskolelærer. Jeg glæder mig meget til at være en del af noget større, hvor vi er mange der arbejder sammen om at skabe et rum for alle.”

Kristian bliver ikke kun en del af lærerteamet på skolen. Han flytter også ind i tjenesteboligen på skolen, hvilket han ser meget frem til;

”Jeg har været med til at starte en friskole op tidligere, og jeg sætter pris på små fællesskaber og at være en stor del af dem. Det tiltaler mig meget at kunne komme tæt på de unge på sådan en måde, og at kunne lære dem at kende på en måde som ingen af de andre voksne jo nok kommer til, i og med at jeg bor her. Det lille miljø tiltaler mig meget. Det får jeg både i øen og i efterskolelivet. Jeg bliver en del af hverdagen og efterskolelivet også udover mit arbejde. Det og den ekstra relation som jeg forventer at få til eleverne og øen, ser jeg meget frem til.

Kenneth Stigers

Skærmbillede 2021-08-05 kl. 09.27.51.png

Kenneth er 35 år gammel og skal undervise i dansk, engelsk og fysisk træning.

Kenneth har selv gået på efterskole og har i øvrigt selv gennemgået en livsstilsændring for 5 år siden, som han stadig holder fast i.

”Jeg har selv gået på efterskole. Det var et vigtigt år i mit liv, og jeg nød det rigtig meget. Det som jeg fik ud af mit år som ung på efterskole, kunne jeg godt tænke mig at give videre til andre unge.  Derudover har jeg selv gennemgået en livsstilsændring for 5 år siden, som jeg har holdt fast i. Siden den livsstilsændring er jeg begyndt at nørde det rigtig meget; hvordan ændrer vi vores vaner, hvordan tilgår vi mad, bevægelse, træning, og hvordan er musklerne bygget op. Det resulterede i, at jeg sidenhen har uddannet mig til personlig træner - og lige straks også er færdig som kostvejleder. Det at gennemgå en livsstilsændring kaster så meget godt af sig. Jeg har oplevet så mange positive gevinster siden da. Det er motiverende, og jeg vil rigtig gerne dele mine erfaringer og hjælpe andre til at kunne gennemgå den livsstilsændring, de drømmer om. Jeg glæder mig til at komme i gang! ”

Line Bie Ladefoged

Skærmbillede 2021-08-05 kl. 09.27.34.png

Line Bie Ladefoged er 45 år og skal blandt andet undervise i matematik, idræt/sundhed. Derudover skal hun have støttesamtaler. Også Line ser frem til det kommende (og for hende) første efterskoleår

Nu har jeg snart sendt alle mine børn afsted på efterskole. Min mand har også været afsted som ung. Jeg er derfor den eneste i min familie, der ikke har været på efterskole, og jeg har altid drømt om at få lov. Nu er det min tur.

De små fællesskaber tiltaler mig, både på en lille ø som Hjarnø, men også på en lille skole som Livsstilsefterskolen Hjarnø. Jeg har arbejdet med mental sundhed i mange år, med krops-psyke-sammenhæng, mestring af eget liv, og jeg motiveres af det at kunne være med til at give unge mennesker bedre forståelse og stærkere fundament til at kunne mestre livet på godt og ondt. Jeg har arbejdet meget med kroppen, med yoga, åndedræt, og med at bruge naturen som aktiv igennem for eksempel vinterbadning. Kort sagt; Det med at lande i sig selv, få kontakt til sig selv og få et større fundament til at gå ud i det videre liv med. På Livsstilsefterskolen Hjarnø føler jeg, at jeg kan kombinere faglighed og interesser, og jeg ser frem til at begynde det næste skoleår sammen med de unge.

 

Vi glæder os til samarbejdet med Line, Kenneth og Kristian og til at tage imod det nye elevhold i morgen.

Flere nyheder

Kommende camps og arrangementer

Vil du vide mere?

Kontakt vores administration

tlf: 75681022 eller mail: info@bgi.dk

Vi benytter cookies

OK